Ga naar de inhoud

Digital Audio Advertising

Wat is Digitale Audio Advertising?

Bij Digital audio advertising worden commercials geplaatst in de digitale audiobestanden van muziekstreamingdiensten, podcasts en internetradiostations. In tegenstelling tot traditionele radiocommercials die worden uitgezonden via een FM radiofrequentie, worden digitale audiocommercials uitgezonden via internet of mobiel netwerk.

Digitale audiocommercials worden ingezet als pre-roll, mid-roll en post-rolls. Bij podcasts kunnen commerciele boodschappen ook in de podcast worden opgenomen als een sponsorvermelding of als gesponsorde content.

Deze vorm heeft enkele voordelen ten opzichte van traditionele radioadvertenties. Ten eerste kunnen digitale audiocommercials gerichter worden ingezet op basis van geografische locatie, demografische gegevens en luistergedrag. Dit maakt het mogelijk om advertenties goed af te stemmen op de interesses en behoeften van de doelgroep en daarmee de effectiviteit van de advertenties vergroten.

Ten tweede bieden digitale audiocommercials de mogelijkheid om interactie te hebben met de luisteraar. Het is mogelijk klikbare banners (call-to-action) toe te voegen, met een direct link naar een website.

Ten derde bieden digitale audio campagnes uitgebreide meet- en analyse-mogelijkheden. Er is realtime inzage hoe vaak commercials worden afgespeeld, hoeveel mensen er naar de advertentie hebben geluisterd en welke acties er zijn ondernomen na het beluisteren van de advertentie. Deze data kan gebruikt worden om de effectiviteit van een campagne te meten en snel bij te sturen indien noodzakelijk.

De mogelijkheden om Digitale audiocommercials in te zetten zijn door de grote populariteit van muziekstreamingdiensten en podcasts enorm toegenomen. Merken kunnen nu heel gericht, effectief en voordelig adverteren met Digitale audiocommercials.